Relaxzorg Twente

Enschede & Rijsen

Corona-virus info

Het Coronavirus (COVID-19) verspreidt zich verder in Nederland. Wij houden de ontwikkelingen vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten en volgen de geldende adviezen vanuit RIVM, GGD en landelijk uitbraakmanagementteam om verspreiding en de gevolgen daarvan te beperken. Graag houden we u via deze plek op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Relaxzorg Twente en de maatregelen die we hebben genomen.

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Tot nu toe is er nog geen COVID-19 besmetting vastgesteld bij Relaxzorg Twente en dat willen we graag zo houden. Daarom houden we alle ontwikkelingen goed in de gaten en volgen we de richtlijnen en adviezen van de RIVM en de GGD Twente. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was uw handen regelmatig en goed
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

En vanwege COVID-19 nu aanvullend:

  • geen handen schudden

We hebben voor onze medewerkers in de wijkverpleging een brochure opgesteld met daarin informatie hoe Relaxzorg Twente hoopt besmetting te voorkomen. Alle medewerkers van Relaxzorg Twente zijn voorzien van beschermingsmiddelen om uitbraak te voorkomen.

Blijven medewerkers van de teams wijkverpleging zorg verlenen aan cliënten in de wijk?

De zorgverlening van de wijkteams bij cliënten thuis blijft doorgaan. Wanneer een cliënt griepachtige verschijnselen vertoont, worden er in afstemming met de huisarts passende maatregelen getroffen.

Vragen over het coronavirus?

Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351 Daarnaast vindt u op de website van het RIVM alle informatie over het coronavirus.
Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Gaan de activiteiten voor cliënten op de dagbesteding nog door?

Relaxzorg Twente volgt alle maatregelen die zijn opgesteld door het RIVM. Dat houd in dat samenkomst van cliënten op dit moment niet wenselijk is gezien de omstandigheden. Daarom hebben wij besloten onze dagbesteding te sluiten, maar wat betekent dit voor onze cliënten?

Wij proberen samen met ons team een passend alternatief te vinden. Op dit moment komen veel van onze begeleiders bij cliënten thuis voor individuele begeleiding, indien dit niet toepasbaar is voor iedere client schakelen wij over naar zorg op afstand. Met zorg op afstand proberen onze begeleiders via digitale communicatie de client te ondersteunen.